MEDNARODNI DAN ZAVEDANJA NEVARNOSTI MIN

Vir fotografije: NBC News Vir fotografije: NBC News

4. april je Generalna skupščina OZN razglasila za mednarodni dan zavedanja nevarnosti min in podpori ukrepom odstranjevanja min. Še vedno vsak mesec zaradi sprožitve min umre okoli 2000 ljudi. Ker določena območja še niso razminirana, predstavljajo grožnjo ljudem po svetu. 25 odstotkov žrtev min je otrok.

Ocenjuje se, da je samo na Hrvaškem ostalo še vedno okoli 74.000 minsko eksplozivnih sredstev. Prostor, kjer se predvideva, da lahko še vedno ležijo mine, je velik 684,5 kvadratnih kilometrov in se razprostira na stotinah občin. Do sedaj je bilo razminiranih 440 kvadratnih kilometrov.

V Črni Gori so mine predvsem posledica bombardiranja NATA v letu 1999. V strugah rek in morju so našli mine še iz druge svetovne vojne.

ITF je humanitarna, neprofitna organizacija, ki jo je ustanovila vlada Republike Slovenije marca 1998, kot fundacijo za razminiranje in pomoč žrtvam min. Na področju protiminskega delovanja je ITF dosegel izjemne rezultate na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, v Srbiji, Črni Gori, Albaniji in v Makedoniji. Odstranili so preko 30.000 min.  

Komentar:

Brane Recek

Brane Recek že več kot 15 let dela na področju zavarovalništva in financ. S svojo strastjo do

vodenja in učenja je skozi izobraževanje vodil več kot 200 ljudi na poti do licence zavarovalnega zastopnika.

Z dolgoletnimi izkušnjami in znanjem dela kot NLP Coach in vodja. Ker je odličen motivator vas bo dvignil na noge, vam pokazal veščine in skrivnosti uspeha in osebne rasti  in vas pripravil do akcije.

Vaše razmišljanje glede članka lahko podelite kot komentar - zgoraj.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij