ŽENSKA, KI PONOVNO ČUTIŠ

Ženska, ki je prebudila svoje telo, se ne boji bližine

Ženska je po naravi drugačna od moškega. V odnos prihaja z drugačnimi hrepenenji po bližini. Želi si pripadati, biti »vidna«, začutena, občudovana, lepa za svojega moškega. Predvsem pa si želi, da bi si moški vzel čas zanjo in jo poslušal, da bi mu bilo pomembno kar ona čuti in doživlja.

Ni močnejše sile na tem svetu, kot je objem ženske, ki pride iz srca. Ženska zmore ustvariti močno polje povezanosti, če se v sebi umiri in si dovoli biti ženska. Ni naključje, da je narava ženski dala možnost rojstva in skrb za dojenčka ter da je iz nje naredila mamo. Sočutje, ki ga premore ženska in toplina, s katero zmore v odnosu objeti, je neprecenljiva. Ko se ženska poveže s svojo pristno naravo, ki ji je bila dana, ponovno najde sebe.

K nama na terapijo prihaja vedno več žensk, ki so izgubile sebe v odnosu, imajo občutek, da jih moški ne čuti, ne razume, počutijo se same in preobremenjene z odgovornostmi materinstva in vloge žene ter ženske v družbi. Ob tem pa so pozabile nase, na žensko v sebi in na vse tiste kvalitete, ki jih nosijo v sebi kot ženske. Spodaj opisana zgodba  govori ženski odtujenosti od njenega srca in stika s telesom:

Monika se je umikala spolnosti s svojim možem Andrejem. Ni razumela, da za Andreja pomeni ljubiti se z njo najglobljo povezanost med njima. Minevala so leta, ona pa ga je potiskala vstran od sebe in mu sporočala: «samo do sexa ti je, jaz pa ti nisem pomembna. Ne čutiš me, ne vidiš me, ne poznaš me«. Živela je svojo bolečino, saj je verjela, da možu ni več mar zanjo. Njena največja bolečina pa je bila, da ni čutila sebe, ni se zmogla odpreti in živeti sebe, se umiriti sama s seboj in uživati v občutku, da jo imajo drugi radi, da je zaželela, ljubljena. Vedno znova, ko se je mož približeval, ga je okarala in »spodila« od sebe. Vedno znova, ko je naredil korak do nje, mu je z vedenjem pokazala, da noče njegove bližine, saj je globoko v sebi vrjela, da ni vredna ljubezni.

Nekega dne, se je zazrla v moža in v njegovih očeh prepoznala svojo žalost. Tudi on je bil sam, čakal je nanjo in se spraševal, kaj je naredil narobe, da ga ne mara več. V oči so ji privrele solze, saj je prvič iskreno začutila, kako sam je njen mož ob njej. Objela sta se in v tišini jokala, brez besed sta vedela, da sta se ponovno srečala in notranje začutila.

Sprememba se začne v ženski sami. Življenje sledi notranjim hrepenenjem, potrebi po drugačnem čutenju drugega. 

»Vse se začne v tebi, tudi drugačno videnje vajinega odnosa. Vse se začne z globino, ki jo ustvariš v sebi, ko s sočutjem pogledaš v steno, ki jo partner ustvarja, ko razumeš strah, čutiš negotovost in veš, da globoko v sebi lahko sprejmeš njega, takšnega kot je.« 

 

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Komentar:

Sabina in Tomaž Stanovnik

Sva spec. zakonske in družinske terapije. S strokovnim pristopom in izkušnjami, kot partnerska terapevta, zakonca in starša treh odraščajočih otrok, že 11 let pomagava družinam in parom ohranjati bližino in srčno povezanost.

www.midva.si
Vaše razmišljanje glede članka lahko podelite kot komentar - zgoraj.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij