PROSIM, HVALA IN DOBER DAN

Že od malega sta mi ti dve besedi domači. Vedno so me učili, da je to osnova kulturnega obnašanja in zato sem ju pridno uporabljala. No z leti pa se je zgodilo, da je malo uporništvo in pa puberteta odvzela osnovni pomen in ju celo za nekaj časa spravila izven mojega besedišča. Le ob najhujši potrebi sta se spet pojavili.

Skozi prva službovanja in po-pubertetniško življenje sta postali stalnica, stalnica brez čustvene vsebine. Suhoparni prosim in hvala. Če sami ne naredimo nič nam življenje pripelje situacije v kateri spoznavamo sebe, ljudi in se pričnemo zavedati vedno več stvari.

Z odprtjem svojega podjetja sem morala velikokrat poprositi za pomoč in vse kar sem dobila v zameno je bilo izjemnega pomena zame in tista pristna hvaležnost se je ponovno pojavila. Hvaležnost in beseda hvala sta v mojem vsakdanu dobila vedno večjo veljavo. Danes sta že popolni okrasek vsakemu stavku J

Kot sem omenila ti življenje daje izzive. In tudi mene je poslalo v okolje kjer sem večkrat slišala, da ''prosijo cigani'' in ''kaj zdaj morem pa skozi govoriti hvala???''. Resno sem se vprašala ali sem jaz tista outsiderka ali nekdo drug. Ampak pričelo se je obdobje knjig. S področja osebnostne rasti sem pričela požirati knjige in dobila svoj odgovor. Hvaležnost in ponižnost sta izjemni vrlini, ki ju imajo ljudje, kateri se zavedajo njunih globljih pomenov. Vztrajnost pa tudi. Zato sem vztrajala in vedno rekla prosim in se zahvalila za vsako kretnjo, stvar. Vam zaupam nekaj? Verjamem, da ste to že ugotovili. Ljudje so se pričeli spreminjati in ko danes nekdo popolnoma brez pomisleka reče ''Ali mi prineseš kozarec vode prosim?'' se mi orosijo oči. In ponosna sem na vse, ki presežejo to zadrego, katero so prej kadarkoli občutili.

Besedici hvala in prosim sta tako izjemno močni. Ste jih kdaj poskusili? Dajte! Ko naročite kavico/čaj vedno recite zraven prosim in ko prejmete naročeno se nasmejte in recite hvala. Ne le da bo vaš dan polepšan, ampak tudi tisti, ki vas je postregel bo imel čudovit dan.

Opazila pa sem tudi, da mnogi ljudje izpuščajo besedo dober v pozdravu in ostane le dan. Kot da tisti, ko mu to reče ne ve da je dan. Jaz seveda ne bi bila jaz, če ne bi odgovorila nazaj z dober dan in očitnim nasmeškom.

Dobim občutek kot, da mi človek ne privošči dobrega dneva. Na tu imaš dan, izkoristi ga kakor želiš. Že le besedna zveza dober dan je dobra energija. Verjamem, da imamo vsi slabe dneve in takrat potem niti v najsvetlejši točki ne bomo rekli dober dan, ampak ravno takrat je to potrebno.

Zato nam polagam na srce, da v vsakdanje besedišče vključimo prijazne in polne dobrega besede, ki bodo širile dobro energijo. Hvala. Prosim. Dober dan.

Tako malo je potrebno, da se nasmejimo. In veste kaj? .. nasmeh je popolnoma zastonj deluje pa čudežno J

Zato hvala za vaše branje in prosim za kakšen komentar. Pa dober dan še naprej JJ

Komentar:

Sabina Zorenč

Včasih preveč iskreno, srčno bitje, ki prekipeva od ljubezni do rož, metuljev in mačk. Ja to bi lahko na kratko povedala o sebi. Poleg tega pa svoj delavnik preživem v izdelovanju nohtov in urejanju rok, ličenju in promociji naravne kozmetike. Vedno sem si želela svoje izkušnje in znanja deliti drugimi zato se ob spodbudi prijateljev lotevam prenekaterih projektov. Moj zadnji je ustanovitev društva <3 Društvo, ki bo most med vsemi, ki ne vedo kako in kaj v življenju, poslu s tistimi, ki to že dodobra obvladajo.

Najnovejši prispevki od Sabina Zorenč

Povezani prispevki

Vaše razmišljanje glede članka lahko podelite kot komentar - zgoraj.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij