POVABILO K NEŽNOSTI

Danes bi vaju povabila, da se v sebi umirita in prečutita, kaj je tisto, kar vidva najpogosteje vidita drug v drugem, kateri stavki se vama drug ob drugem prebujao, v kaj verjameta?

Vse to kar vidita drug v drugem so projekcije vajinih lastnih zaznal in vajin odnos je poln projekcij, ki jih dajeta in lepita drug na drugega. Naučila sta se verjeti v nekaj, kar nista in ker nosita v sebi čustveno bolečino, se v odnosu izgubita, kot v labirintu.

Na začetku odnosa je vedno prijetna igra, iskanje v labirintu je zabava, smeh in sprostitev. Prišel pa je trenutek, ko sta se oddaljila, se začela iskati in v strahu vedno bolj spoznavala, da je v labirintu prazen odmev.

Kaj je torej tisto, kar jaz ves čas vidim v temi in kako te zaznavam skozi svoje oči? Ali ni to nekaj, kar je zelo globoko del mene? Vrniva se torej k sebi, narahlo umakniva čutenja, ki jih projicirava drug v drugega (kot, da bi umaknila zaveso) in se vprašajva, kdo si ti v resnici, kako ti je živeti ob meni, kaj te najgloblje boli in kaj si najgloblje želiš, si kdaj sam/a, te kdaj prizadenem, ne da bi hotel/a, kako ti vidiš svet, mene, najine otroke, kako ti gradiš odnose, kaj ti pomeni biti ob meni, koliko si želiš, da bi imela lep odnos in se morda tudi sam/a ne znajdeš, koliko me iščeš, pa ne opazim, koliko ljubezni, hrepenenja in upanja še vedno nosiš zase, za naju, za nas vse.

Ali lahko čutim, da si tudi ti ranljiv/a in si želiš nežnosti in bližine, lahko začutim, da za steno, ki si jo morda zgradil/a živi moj/a moški/ženska poln/a hrepenenj po meni, po tem, da bi se ponovno začutila, se sprejela, poslušala in si ovrednotila napor, ki ga vlagava v naju? Če se res samo malo umirim, lahko resnično začutim, da imam ob sebi moškega/žensko ki me ima rad/a, je ranljiv/a in me ljubi bolj kot kdor koli na tem svetu. 

Komentar:

Sabina in Tomaž Stanovnik

Sva spec. zakonske in družinske terapije. S strokovnim pristopom in izkušnjami, kot partnerska terapevta, zakonca in starša treh odraščajočih otrok, že 11 let pomagava družinam in parom ohranjati bližino in srčno povezanost.

www.midva.si
Vaše razmišljanje glede članka lahko podelite kot komentar - zgoraj.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij