KAKO OHRANITA SPROŠČENOST MED VAMA

Smeh in sproščenost v vajinem odnosu sta pokazatelja, koliko je vajin odnos zdrav in uspešen, koliko se čutita in sta povezana.Ljudje smo bitja odnosov, zato globoko v sebi hrepenimo po povezanosti, globoko v sebi si nihče ne želi biti ločen in sam.

Biti sproščen v času v katerem živimo je danes izziv vsakega para. Vendar sproščenosti in umirjenosti ne določajo dejavniki, ki vplivajo na vaju od zunaj, temveč v vama. Samo vidva se lahko odločita, kako se bosta odzivala in dojemala drug drugega, koliko topline in spoštovanja si bosta namenila. To je največ, kar lahko naredita za vajin odnos, da dasta v njega sebe v polnosti.

Če je okolje naelektreno in je med vama napetost, najdita način, odnos drug do drugega, da se bo med vama razelektrilo. Življenje je bistveno bolj preprosto, kot vidimo mi in si ga dovolimo živeti. Tudi odnosi so veliko bolj sproščeni, če jih mi vidimo takšne in se jih odločimo živeti na tem nivoju. Nivojev dojemanja življenja, sebe, drugega pa je toliko, kot ljudi na svetu. Kakšen je torej tvoj način dojemanja sebe in drugega? Včasih vse preveč resno doživljamo partnerjeve odzive, se odzivamo nanje s stresom in ustvarjamo konflikt. Resnično je vse v vajinih odzivih in v tem, kako vidita in čutita predvsem sebe.

Z leti se bo vajin odnos nekoliko spremenil. Zaljubljenosti ne bo več, vidva pa lahko drug do drugega ustvarita občutja prave ljubezni. Vajin odnos lahko ostane lahkoten. Vidva ga ustvarjata  in samo vidva ga lahko ohranita mladostnega.

Če si bosta dovolila živeti odnos brez strahu, kjer je doma bližina, vaju bo odnos sam od sebe »hranil« in »objemal«. V takšnem notranjem objemu odnosa se bosta počutila varno drug ob drugem in doma. To pa je tisto najgloblje, po čemer najverjetneje skoraj vsi hrepenimo. Podari torej nekaj lepega svojemu partnerju in ponovno ustvari med vama občutke, ki so topli in govorijo o sprejemanju. Ljubezen vama ni dana, da bi jo le prejemala, tisto, kar daješ te resnično polni in resnično šteje in daješ lahko na tisočero načinov. Ravno to je čar vajinega odnosa.

 

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Komentar:

Sabina in Tomaž Stanovnik

Sva spec. zakonske in družinske terapije. S strokovnim pristopom in izkušnjami, kot partnerska terapevta, zakonca in starša treh odraščajočih otrok, že 11 let pomagava družinam in parom ohranjati bližino in srčno povezanost.

www.midva.si
Vaše razmišljanje glede članka lahko podelite kot komentar - zgoraj.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij