KAKO RAZMIŠLJAJO USPEŠNI? Izpostavljeno

Pozitivne afirmacije so del samopomoči, pa vendar nas ima večina težavo s tem, da bi stali pred ogledalom in sebi povedali kaj lepega in pozitivnega.  Kaj kažejo raziskave o razmišljanju uspešnih ljudi? Uspešni ljudje imajo pogosto močan motiv za dosego svojih ciljev, manj uspešne pa so pogosto motivira izogibanje neuspehu.

Uspešni posamezniki imajo močno željo doseči nekaj pomembnega ter so hvaležni za dosežem uspeh in dokončane naloge. Pripravljeni so na večje napore daljši čas in večjo koncentracijo za dosego želenih ciljev.

Ljudje, ki se izogibajo neuspehu so veliko bolj fokusirani na zaščito samega sebe pred ponižanjem in občutkom nesposobnosti, ki jih lahko spremlja ob neuspehu. Hitro odnehajo in se izogibajo nalogam, pri katerih je vključeno tveganje, bodisi zaradi pomanjkanja znanja ali zaradi drugih razlogov. Velikokrat odlašajo in se pri opravilih manj potrudijo.

Najpogostejša prepričanja in razmišljanje ki ločuje posameznike med seboj so:

     1.Uspeh je naša lastna odgovornost

Uspešni ljudje se od neuspešnih razlikujejo po tem, da odgovornost za svoj uspeh ne prelagajo na druge ljudi. Neuspešni iščejo izgovore za svoj neuspeh in znajo našteti cel seznam zunanjih dejavnikov, zakaj v nečem niso uspeli.

     2.Zahtevna opravila so lahko priložnosti

Visoko motivirani posamezniki sprejemajo zahtevna opravila, pri katerih je uspeh negotov, kot izziv in priložnost. Neuspešni ljudje vidijo zahtevna opravila kot grožnje, ki lahko vodijo zadregi in neuspehu.

     3. Prizadevanje k dosežkom je lahko prijetno

Uspešni posamezniki povezujejo trud, ki ga vložijo v opravilo zahtevnih nalog s predanostjo, koncentracijo in predanostjo. Posamezniki, ki se izogibajo neuspehu kategorizirajo takšen trud kot obremenitev in stres.

     4.Spretnosti lahko izboljšate

Uspešni ljudje verjamejo, da lahko izboljšajo njihovo izvedbo zahtevnih nalog s prakso, treningom in predanostjo do učenja. Neuspešni ljudje vidijo spretnosti kot fiksne in /ali odvisne od prirojenih talentov.

 

Ko razumemo razliko način razmišljanja  uspešnih in neuspešnih ljudi, jih zlahka prepoznamo po tem, kako govorijo o svojih ciljih, sanjah in uspehih. Spoprijateljite se z ljudmi, od katerih se lahko kaj naučite, katerih način razmišljanja vam je všeč in kateri vam bodo z vzorom pokazali pot do vašega uspeha.

 

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Komentar:

Brane Recek

Brane Recek že več kot 15 let dela na področju zavarovalništva in financ. S svojo strastjo do

vodenja in učenja je skozi izobraževanje vodil več kot 200 ljudi na poti do licence zavarovalnega zastopnika.

Z dolgoletnimi izkušnjami in znanjem dela kot NLP Coach in vodja. Ker je odličen motivator vas bo dvignil na noge, vam pokazal veščine in skrivnosti uspeha in osebne rasti  in vas pripravil do akcije.

Vaše razmišljanje glede članka lahko podelite kot komentar - zgoraj.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij