DENAR

Komunikacija je tako fantastična in resnično lahko preko nekaj stavkov vidiš kje človek stoji. Na katerem področju je vsekakor napreden in kje ga nekaj drži nazaj.

Moja ugotovitev je, da je področje financ ena najbolj nazadnjaških. Toliko se vrti okoli denarja pa toliko malo se ljudje zavedamo, da je to le sredstvo, da je to le t.i. prenos energije.

Zanimivo mi je vsekakor najbolj, da bi ljudje radi veliko zaslužili, ampak govorimo res o tistem mastnem zaslužku, ki bi poskrbel za finančno neodvisnost, da ne bi bil potreben niti delovni dan več. Po drugi strani pa niso pripravljeni niti centa vložiti v ta posel.

Zadnjič je tekla debata o izobraževanjih. Vsa navdušena govorim o tri-dnevnem seminarju z delavnico, ki bo v Sloveniji naslednje leto. Pošljem link in prvi odziv … a ni to mal preveč denarja za tri dni. Utemeljim s svojega vidika zakaj menim, da ni tako. V odgovor dobim – to plačajo le naivneži, ki nimajo pojma, da je denar le pretok energije.  Pa povprašam, ker če bi bila tiho bi mi razgnalo rebra , no če je denar le pretok energije, je pa potem bolje plačati več in je pretok intenzivnejši. Poplava ne-jev, nasprotovanja, … Večkrat sem že slišala, da toliko kot daš toliko dobiš. Če nisi sam pripravljen plačati ceno za seminar, kako boš potem ti zahteval za svojo storitev enako količino? Nimaš izkušnje z dajanjem, vsekakor boš imel probleme s prejemanjem. Menim namreč, da kolikor daš toliko oz. še več dobiš.

Mnogo ljudi se zgraža nad davkom. Jaz se nasmejem vedno in rečem, jaz bi z veseljem par milijonov davkov plačala državi. Vzkliki, neodobravanje, ti si nora .. pa le rečem: ''Pomisli! Če plačaš milijon evrov  davkov, imaš prihodke par milijonov.''  Ste še vedno mnenja, da ne bi plačali milijona davka, ko pa bi za to prejeli 10 milijonov prihodkov?

Denar je super. Super sredstvo s katerim si lahko olajšamo mnogo stvari, kupimo kar si želimo in poravnamo obveznosti za vodo, elektriko, naročnine, ipd.

Žalosti pa me kaj nekaterim ljudem pomeni denar. Najbolj me je ganila izjava: ''Meni denar pomeni srečo!'' Srečo? Kako? Razlaga je bila sledeča, če nimam denarja si ne morem kupiti stvari, ki jih želim imeti. Ok, vem kam pes taco moli. Obrnem izjavo. Se pravi si srečna, ko imaš denar, da lahko otroku kupiš čokolado. Ja. Super. Denar je le sredstvo, se pravi le posledica dela in prenos energije pri izmenjavi dobrin. Je otrok srečen, ker imaš denar ali je srečen, ker ima čokolado? Čokolada zmaga seveda. Se pravi, da ni sreča denar, ampak otrokove oči, ki mu zažarijo in ljubezen, hvaležnost, ki zasijeta iz njih, ko prejme čokolado. Do tu se še strinjava, dokler ne pride ampak vmes. Ampak če nimaš denarja …

Smo res tako obsedeni z idejo denarja? Se ljudje res ne zavedamo, da je to le papir?

Ja tudi sama se ujamem večkrat v to in je kaj predrago, ampak s ponosom povem, da se učim to prepričanje zmanjšati na minimalno oz. če bo šlo na nično vrednost. Ker če nisi pripravljen dati 1000€, žal jih nikoli najverjetneje ne boš dobil. Če ne veš kako je dati, tudi te energije ne moraš prenesti med svoje odjemalce in sam ne prejemaš.

Zato razdajajte se in še več boste prejeli. Dajte zadnjih 10€ za seminar, delavnico in prejeli jih boste veliko več. Privoščite si vikend izobraževanj in dajte 300€, brez slabe vesti, brez očitanja. Z veseljem jih plačajte, ker v ozadju točno veste, da jih boste prejeli mnogo več. Mogoče danes, mogoče jutri ali pa čez mesece. Ampak vaši so.

 

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Komentar:

Sabina Zorenč

Včasih preveč iskreno, srčno bitje, ki prekipeva od ljubezni do rož, metuljev in mačk. Ja to bi lahko na kratko povedala o sebi. Poleg tega pa svoj delavnik preživem v izdelovanju nohtov in urejanju rok, ličenju in promociji naravne kozmetike. Vedno sem si želela svoje izkušnje in znanja deliti drugimi zato se ob spodbudi prijateljev lotevam prenekaterih projektov. Moj zadnji je ustanovitev društva <3 Društvo, ki bo most med vsemi, ki ne vedo kako in kaj v življenju, poslu s tistimi, ki to že dodobra obvladajo.

Najnovejši prispevki od Sabina Zorenč

Več iz te kategorije: « KAKO RAZMIŠLJAJO USPEŠNI?
Vaše razmišljanje glede članka lahko podelite kot komentar - zgoraj.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij