SPROSTITVENA TERAPIJA Z ZVOKOM IN TEHNIKAMI DIHANJA

Vse hitrejši tempo, vse večja pričakovanja, vse bolj polni vsakdanjiki …, intenzivno vplivajo na naše življenje. Način prehranjevanja in življenja zahtevata svoj davek, ki se odraža na našem počutju.

Vse pogosteje dobimo občutek, da izgubljamo moč za nadzor svojega življenja.  

Bojimo se, da bomo izgubili še tisto malo, kar imamo. Stres se kopiči v našem telesu. Povezan je z depresijo, anksioznostjo, paničnimi napadi in drugimi duševnimi boleznimi.  Povzroča povišanje krvnega tlaka, glavobole in bolečine v želodcu. To ustvarja notranjo napetost in obrambo pred spremembami, tudi tistimi, ki obljubljajo ozdravitev.

Vendar ravno v tej situaciji, so zato metode globoke sprostitve tako zelo koristne!

Sprostitvena terapija daje našemu telesu priložnost za počitek, za okrevanje in obnavljanje. Svoje telo sprostimo in pošljemo vsaki svoji celici ljubezen. Globoka sprostitev je lahko zelo učinkovita pri lajšanju simptomov, kot so vnetja, tesnoba in napetost v mišicah. Je neprecenljiva v stresnih obdobjih in življenjskih krizah.

Kako zvok in dihalne tehnike pomagajo pri procesu sproščanja in ozdravitve?

Sproščanje z zvokom popelje možgane na frekvence Theta valovanja, ki povzročajo globoko meditativno in umirjeno stanje, jasen um in intuicijo.

Zvočne vibracije vplivajo na naš živčni sistem, prebujajo naš sprostitveni refleks in zavirajo stres ali bolečino. Z zvočnim sproščanjem utišamo svoj notranji dialog, ki je naš »notranji kritik«. Zvok sinhronizira možganske valove in krepi zavedanje o povezavi uma in telesa. Telo je v zdravem stanju, ko je vsaka celica in vsak organ v harmoniji s celotnim bitjem.

Uporaba zvoka za zdravljene temelji na ideji, da bolezenska stanja nastanejo zaradi oviranega pretoka energije v telesu. Takrat organ ali tkivo preneha vibrirati na zdravo frekvenco. Zvočne frekvence pri tovrstnem sproščanju, pa obnavljajo in optimizirajo pretok energije v delih telesa, kjer je to potrebno.

 

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Komentar:

Katja Valič

Katja Valič je učiteljica joge in deluje pod imenom Joga Vita. Njen življenjski stil, ki je prežet z jogo in globoko povezanostjo z naravo lahko spremljate na FB: yogavita1 in na  Instagramu pod imenom catwood.

S svojo magično energijo, ki jo črpa iz neposredne povezave s Stvarstvom ustvarja tudi zvočna sproščanja in branja ženskega tarota. Vse dogodke, ki jih oblikuje najdete na Katjini spletni strani

www.jogavita.si

Najnovejši prispevki od Katja Valič

Vaše razmišljanje glede članka lahko podelite kot komentar - zgoraj.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij