KAJ JE WELLNESS Izpostavljeno

Beseda wellness je sestavljena iz dveh besed, well-being, kar pomeni dobro počutje in fitness. Dr. Halbert Dunn je javnost seznanil s konceptom wellnessa v seriji 29 lekcij, ki jih je podal v Virginiji, leta 1950. Lekcije so bile osnova njegove knjige z naslovom High Level Wellness, ki je bila objavljena leta 1961.

Knjiga je bila nekajkrat ponovno natisnjena, vendar ni imela takojšnjega vpliva. Je pa dosegla nekatere od naslednikov wellness gibanja in holističnega zdravljena. V svoji raziskavi je ugotovil, da dejansko obstaja povezava med človekovim telesom, mišljenjem in duhovnim svetom.

Wellness je v bistvu način življenja in je skupek več različnih dejavnikov, ki vplivajo na nas. Je krepitev telesa in duha ter  zdrav način življenja. Wellness način življenja nam daje občutek izpolnjenosti, duševni mir in srečo.

Wellness je kombinacija fizične aktivnosti, ki jo izvajamo konstantno in tako skrbimo za zdravo telo,  uravnotežene prehrane, ki je sestavljena iz različnih lokalno pridelanih živil, ki dobro vplivajo na telo in duha, duševnih aktivnosti in osebne sprostitve.

Stres je zadnje čase eden izmed glavnih krivcev za različne bolezni. Pomembno je, da svoj prosti čas preživimo z aktivnostmi, ki nas sproščajo, da ga namenimo sebi, se podamo na sprehod, obiščemo savno, gledališče. Vse ob čemer se počutimo prijetno blagodejno vpliva na naš duševni svet in nas navda z novo energijo za vsakdanje obveznosti.  Vedno bolj je popularen tudi gorski wellness. Zdi se, kot da življenje v višinah teče počasneje, zrak je čistejši, narava pa ponuja kuliso nepozabnih razgledov na okolico. V aktivnosti v naravi lahko vključimo vso družino in se tako povežemo med seboj, predamo sproščenim pogovorom in naužijemo svežega zraka.

Osebna sprostitev naj bo del našega wellness vsakdana.  Kot je pomembna fizična aktivnost in prehrana, je pomemben tudi počitek. Obisk wellness centra deluje na telo in um blagodejno, masaže in tretmaji pa nas napolnijo z pozitivno energijo.

V Sloveniji je ponudba wellness storitev čedalje bolj pestra in bogata. Ob številnih hotelih, ki imajo svoje spa in wellness centre, ponujajo wellness storitve ekološke turistične kmetije na podeželju, masažni in kozmetični centri, ponudniki terapij in medicinskega wellnessa ter programov zdrave prehrane.

Wellness naj bo del našega vsakdana in nekaj, kar bomo razumeli kot sprostitev in razvajanje ter zdrav življenjski slog.

Komentar:

Sabina Mojzeš Recek

Kot urednica spletnih portalov NajWellness.si in PorocniPlaner.com, je z vsebinami, ki lepo zaokrožajo tematiko vedno pripravljena na novosti.

Preučevanje budizma, ji daje inspiracijo in moč stopiti iz povprečja.

Prisluhniti človeku in iz izziva narediti priložnost je njena velika vrlina.

Kot marketinški strokovnjak in pisec besedil, pa vsaki besedi da posebno berljivost in moč. Njena velika strast so sloni, krave in banane. 

Če želite v življenju stopiti korak naprej, pa naj si bo to na poslovnem ali osebnem področju, je ona prava oseba za vaš napredek.

www.PorocniPlaner.com
Vaše razmišljanje glede članka lahko podelite kot komentar - zgoraj.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij