Klasični Feng Shui

Klasični Feng Shui je starodavno kitajsko znanje o pretoku energije "Qi" na Zemlji, kjer je glavni namen zbrati ugodne vplive energije Qi iz okolja in časa ter jo usmeriti v bivalni prostor, da nam pomaga dosegati življenjske cilje kot je na primer zdravje, dobri medsebojni odnosi, študijska in poslovna sreča, itd. 

Z večtisočletnimi izkušnjami opazovanja naravnih zakonov je Klasični Feng Shui dragocena in časovno preverjena metoda, s katero se lahko napove, ustvari in popravi usoda prebivalcev določenih hiš in krajev.

 Feng Shui pomeni...

Izvorno Feng Shui pomeni "Kan Yu". Kan pri tem pomeni Nebeški Dao, ki nakazuje vpliv nebeških teles (gibanje Sonca, Lune, planetov in zvezd); Yu pa predstavlja Zemeljski Dao, ki nakazuje vpliv zemeljskih površin (gore, reke, voda in zemlja) na naše življenje.

V kratkem, Feng Shui si lahko razlagamo kot astrologijo Zemlje. Kakor človek, ki ob prvem vdihu sprejme energijo dneva, leta in meseca rojstva, tako zgradba ob postavitvi strehe, oken in vrat vase ujame energijo časa in okolja.

Glavni cilj Klasičnega Feng Shuija je zbrati dober Qi iz okolja in časa ter preprečiti njegovo razpršitev.

3000 let opazovanja in zapisovanja naravnih zakonov je bilo potrebnih, da je  Klasični oziroma tradicionalni Feng Shui pridobil dragocene izkušnje in postal častivredna, časovno preverjena metoda, s katero lahko popravimo, ustvarimo in napovemo usodo prebivalcev določenih hiš in krajev.

 

 Qi dejavniki

Feng Shui Svetovalecupošteva, harmonizira in vpreže dober Qi oziroma energijo, ki prihaja:

      - iz oblike, ureditve in načrta ZGRADBE,

      - od STANOVALCEV oz. ljudi, ki živijo ali uporabljajo posest,

      - iz OKOLJA (gore, hribi, voda, cesta)

   - in ČASA, saj se kvaliteta in ugodnost Qi-ja spreminja v časovnih ciklih (astrologija).

Cilj Klasičnega Feng Shuija je ustvariti zgradbo, prilagojeno posameznikovim potrebam, ki bo lahko sprejemala dobre vplive iz časa in okolice.     Zaradi tega je Klasičen Feng Shui oblika metafizične znanosti, ki se lahko skoraj v celoti razloži z logiko in načeli zdrave pameti.

Odpravljanje problemov, ustvarjanje koristi in napovedovanje

Svetovalec Klasičnega Feng Shuija uporablja svoje znanje, da izboljša kvaliteto posameznikovega življenja, kar pomeni, da lahko glede na dano okolje in življenje posameznika svetuje in išče Feng Shui formule za:

1.  ODPRAVLJANJE oziroma zdravljenje obstoječega problema (zdravje, odnosi, kariera, denar, nežmožnost spanja, učenja)

2.  USTVARJANJE; za povečanje željenega življenjskega aspekta (zdravje in dobro počutje, zanositev, ustvarjanje pozitivnih rezultatov in priložnosti, uspeh v ljubezni, pri študiju, delu, napredovanju, poslovna sreča, večje možnosti za finančni prihodek,  ... )

3. NAPOVEDOVANJE; za razkrivanje preteklosti, razložitev sedanjosti in napovedovanje prihodnosti.

Klasični Feng Shui išče harmonijo, življensko vitalnost in konstruktivne spremembe v življenju. 

Svetovalec Klasičnega Feng Shuija vam svetuje in predlaga kako lahko v bivalni ali poslovni prostor povabite najbolj ugodno energijo, ki vas bo podpirala pri doseganju željenih ciljev bodisi skozi dnevno, mesečno, letno, dvajsetletno, šestesetletno in celo 180 letno obdobje. Ko pridobite koristi od energije v vašem življenjskem okolju, lažje dosežete tudi lastno življenjsko izpopolnitev.

 

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Komentar:

Dušan Donko

že vrsto let poučuje široko paleto veščin iz zbirke daoistične metafizike; Klasični Feng Shui, Bazi astrologijo, Yijing, Branje obraza, Qigong, Wudang taiji, kitajsko jogo Dao yin, nego spolne energije, meditacijo, dao samozdravljenja in zdravilne prehrane. 

Predsednik društva za krepitev telesa, uma in duha Taoin in Slovenskega taoističnega društva Taoas je diplomant Mastery Academy of Chinese Metaphysics ter učenec Velikega mojstra Wudang kung fuja, You Xuandeja iz Kitajske. Skozi program »Šole Življenja in Večne Mladosti« izobražuje posameznike, ki želijo spoznati bodisi dao modrosti o naravnih zakonih, bodisi dopolniti življenjsko moč, zdravje ali duhovno vitalnost.

www.taosvet.si/
Več iz te kategorije: KAJ JE FENG SHUI »
Vaše razmišljanje glede članka lahko podelite kot komentar - zgoraj.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij