KAJ JE FENG SHUI Izpostavljeno

V dobesednem prevodu pomeni Feng Shui veter in voda. Predstavljata ga dve silnici, ki morata biti uravnovešeni pazljivo. Kraljestvo bo cvetelo, če vetrovi pihajo skladno in če redno dežuje, je zapisano v knjigi Shiqi iz 2. stoletja pr.n.št.

Feng shui je popolno razumevanje načina, kako človek in okolje delujeta en na drugega. Ker naš dom najmočneje vpliva na naše življenje se feng shui največkrat osredotoča na bivalne prostore. Uporabimo pa ga lahko tudi na vrtu, na delovnem okolju ter povsod drugod, kjer se zadržujemo. S feng shui-jem lahko spremenimo stvari, ki vplivajo na nas in s tem prav tako svoje počutje.

Feg Shui se je začel pojavljati že v starodavnih civilizacijah v Indiji, Egiptu in na Kitajskem.  Takratna ljudstva so se zavedala sončnega sistema in znala izračunati poletni ter zimski solsticij in pomladansko ter jesensko enakonočje. Stavbe, ki so bile zidane, so načrtovali tako, da se je sonce v najmočnejših fazah vanje usmerilo v polno močjo.

Razvoj Feng Shui-ja

Kot številne druge oblike upravljanja energij so tudi feng shui na začetku uporabljali pri grobiščih. S časoma se je uporaba razširila tudi na pomembna bivališča. Na začetku je bil skrivna dejavnost, ki je bila rezervirana le za oblastnike. V obdobju komunizma na Kitajskem po drugi svetovni vojni je bil feng shui zatiran, uporabljal pa se je na Japonskem, v Maleziji, Singapurju, Tajvanu in v Koreji.

Kitajski vpliv

Osrednja načela feng shui-ja so se razvila na Kitajskem. V njihovi kulturi se je že zelo zgodaj razvila predstava, da či povezuje ljudi s svetom okrog njih. Opredelitev tega je temeljila na pojmih jin in janga, na petih elementih in tigrih. Te predstave so se uporabljale pri zdravljenju, v filozofiji, astrologiji in pri borilnih veščinah ter jih med seboj povezovale.

Fu Hsi, filozof, ki ga poznamo kot očeta feng shui-ja, je zasnoval magični kvadrant (znan kot kua) in tako prvi uporabil osnovne pojme feng shui-ja pri gradnji.

Kak deluje

Feng shui predpostavlja,da skozi naše telo teče polje čustvene energije in ga obdaja. Energijo, ki nas obdaja, lahko vidimo kot našo avro; pretaka se skozi čakre ter izstopa iz telesa po meridianah. Ta šibki naboj elektromagnetne energije prenaša misli, predstave in čustva do vseh celic v telesu.

Energija na naši površini se meša z atmosfero okoli nas, kar pripelje do komaj zaznavnih sprememb v tem, kako razmišljamo in se počutimo. Dolgoročno tovrstno mešanje z zunanjimi energijami lahko učinkuje na fizično telo.

Na naša energijska polja vplivajo številni zunanji dejavniki: ljudje, s katerimi živimo, dom in delovno mesto, vreme, sončna energija, luna in položaji planetov,…

Naša čustvena energija je nenehno v stiku z energijo našega doma, zato naša občutja odražajo stanovanje, v katerem živimo. Naša energija se preliva v sobe, v katerih prebijemo več časa, ter napolni ozračje z nekaterimi čustvi.

Vir: Povzeto knjigi Feng Shui, Simon Brown.

 

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Komentar:

Sabina Mojzeš Recek

Kot urednica spletnih portalov NajWellness.si in PorocniPlaner.com, je z vsebinami, ki lepo zaokrožajo tematiko vedno pripravljena na novosti.

Preučevanje budizma, ji daje inspiracijo in moč stopiti iz povprečja.

Prisluhniti človeku in iz izziva narediti priložnost je njena velika vrlina.

Kot marketinški strokovnjak in pisec besedil, pa vsaki besedi da posebno berljivost in moč. Njena velika strast so sloni, krave in banane. 

Če želite v življenju stopiti korak naprej, pa naj si bo to na poslovnem ali osebnem področju, je ona prava oseba za vaš napredek.

www.PorocniPlaner.com
Vaše razmišljanje glede članka lahko podelite kot komentar - zgoraj.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij