DOBER IN SLAB FENG SHUI

Iz vidika Klasičnega Feng Shuija je vsaka zgradba zbirališče določene energije in z to dragoceno metodo je možno izmeriti, ali hiša, zgradba ali stanovanje sprejema spodbudno energijo iz prostora in časa. Kadar je zgradba v ugodnem časovnem obdobju, bodo stanovalci oz. uporabniki lahko prosperirali. V Feng Shui terminologiji pravimo, da je zgradba, ki je harmonično usklajena s časom in naravnim okoljem/prostorom v katerem se nahaja, aktivna in uspešna.

Od takšne zgradbe si lahko obetamo zaščito, podporo, uspeh in na splošno - srečo. Kadar je zgradba v neharmonični povezavi s časom, okoljem in stanovalci, od nje ne moremo prejemati nobenih koristi, zato pravimo, da je zgradba neaktivna in lahko stanovalce/uporabnike zavira v njihovih prizadevanjih. Na splošno takšna zgradba prinaša neugodne vplive.

Kako lahko sami preverite ali ste pod vplivom dobrega ali slabega Feng Shuija?

Slab Feng Shui povzroča:

- slabo počutje, pomanjkanje zagona, motivacije, negativna čustva,
- slabe odnose, prepire in nerazumevanje,
- bolezen, slabše zdravje, nespečnost, splav,
- večjo možnost poškodb, nesreč, čudnih dogodkov,
- nekdo od družinskih članov ne mara bivati v hiši, razvija slabe navade ali ima težave,
- otroci pretirano jočejo,
- škandale, tožbe, čenče, prešuštvo,
- izgubo denarja, tatvino, bankrot.

Dober Feng Shui spodbuja:

- srečo in zaščito v hiši/stanovanju,
- dobro počutje, zagon in motivacijo, pozitivna čustva in miselnost,
- dobre medsebojne odnose, harmonijo in razumevanje,
- vesele, srečne dogodke in zdravje,
- stanovalci, obiskovalci ter otroci se v hiši/stanovanju zelo dobro počutijo,
- odsotnost negativnih vplivov in ovir,
- lažje in nemoteno pridobivanje denarja

Kako prepoznati na sebi, da živite v prostoru s slabim Feng Shuijem?

Če čutite pomanjkanje zagona, motivacije, idej, slabo spite, na splošno čutite da imate manj sreče kot bi jo lahko imeli; stvari se kljub vašim naporom odvijajo v čudno smer, veliko se prepirate, ne dobite dela, prodaja ne teče, klienti vas ne opazijo ali ne prihajajo k vam, v zgradbi se dogajajo ali so se dogajali čudni, nesrečni dogodki, bolezen...

Kako prepoznati na sebi, da živite v prostoru z dobrim Feng Shuijem?


Zgradba z dobrim Feng Shuijem zbira spodbudno energijo, ki stanovalce podpira pri doseganju svojih ciljev, uživate družinsko harmonijo in zdravje ter odsotnost ovir, tegob, težav, zapletov. Vaš trud je vselej poplačan, tudi z denarjem. Imate mnogo novih idej, ki vas vodijo, da dosežete svoje cilje. Ljudje vas cenijo in vam stojijo ob strani, kadar je to potrebno. Na splošno imate možnost živeti zdravo, kvalitetno in dolgo življenje.

Ljudje nimamo enako dobre usode postavljene v zibelko. Naravni tok energije običajno poskrbi, da ljudi z določeno usodo pritegne podobna energija, ki jim omogoči, da to usodo tudi doživijo, pa naj bo dobra ali slaba. Z metodami kitajske metafizike smo v rahli prednosti, saj dobimo vpogled v usodo, kar pa nam da možnost, da lahko z njo lažje sodelujemo. S tem ko izvemo kje smo in kam nas nese tok življenja, se lahko z informiranimi odločitvami in pametno vožnjo izognemo skalam, oviram in padcem ter izkoristimo čas, ki nam je podarjen na najboljši možni način.

Komentar:

Dušan Donko

že vrsto let poučuje široko paleto veščin iz zbirke daoistične metafizike; Klasični Feng Shui, Bazi astrologijo, Yijing, Branje obraza, Qigong, Wudang taiji, kitajsko jogo Dao yin, nego spolne energije, meditacijo, dao samozdravljenja in zdravilne prehrane. 

Predsednik društva za krepitev telesa, uma in duha Taoin in Slovenskega taoističnega društva Taoas je diplomant Mastery Academy of Chinese Metaphysics ter učenec Velikega mojstra Wudang kung fuja, You Xuandeja iz Kitajske. Skozi program »Šole Življenja in Večne Mladosti« izobražuje posameznike, ki želijo spoznati bodisi dao modrosti o naravnih zakonih, bodisi dopolniti življenjsko moč, zdravje ali duhovno vitalnost.

www.taosvet.si/
Več iz te kategorije: « KAJ JE FENG SHUI
Vaše razmišljanje glede članka lahko podelite kot komentar - zgoraj.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij