NEPAL- ZADNJI RAJ NA SVETU

Nepal, deželo veličastne lepote, skrito v sencah najvišjega pogorja na svetu, lahko resnično imenujemo »zadnji raj« na svetu. Nepal je vredno obiskati predvsem zaradi njegovih naravnih lepot.

Hribi in gore, reke, jezera in slapovi, zelenje, eksotični živalski in rastlinski svet, gozdovi s svojo divjino… Vse to privlači turiste, ki od zelenja poznajo zgolj svoje trte in cvetlične gredice.

Tudi lokalno prebivalstvo, ki živi v majhnih s slamo kritih hišah v vaseh, pripeva k lepoti Nepala. To je dežela jakov, jetijev, budističnih spomenikov, šerp in nekaterih najboljših trekingov na svetu.

Tukaj so se oblikovale nekatere visoko razvite urbane kulture, tri mini kraljestva v dolini Katmanduja – Katmandu, Bhaktpur in Patan, ki so zibelka svetovne umetniške in arhitekturne dediščine. Če iščete pustolovščino in kulturno izkušnjo, vam Nepal ponuja izlete, treking, plezanje, gorništvo, kajakaštvo, rafting, soteskanje, safari, gorsko kolesarjenje, jadralno padalstvo, kulturne znamenitosti in veliko več.

Bogat kulturni duh, ki predstavlja enkratno združitev budizma in hinduizma, rojstni kraj Bude, Mount Everest, čudovite reke in kraji svetovne dediščine – vse to je Nepal v katerem bodo vsi našli vsaj eno vrsto užitka.

Ob bujni vegetaciji v dolini, ledenih pobočjih najvišjega pogorja na svetu, boste občutili pravo povezavo z naravo, ki bo v vas vzbudila željo po pustolovščini. Nič vas ne more bolj navdihniti, kot treking po Himalaji, v okviru katerega boste kampirali v džungli in se predali divjini ter povezanosti z naravo.

 Jedli in spali boste pod milim nebom, peli in plesali ob tabornem ognju in spoznali lokalno prebivalstvo. To je idealen način, da pobegnete od gneče in naglice vsakodnevnega življenja, da se sprostite in uživate v naravi.

nepal2

nepal3

nepal4

Komentar:

Sabina Mojzeš Recek

Kot urednica spletnih portalov NajWellness.si in PorocniPlaner.com, je z vsebinami, ki lepo zaokrožajo tematiko vedno pripravljena na novosti.

Preučevanje budizma, ji daje inspiracijo in moč stopiti iz povprečja.

Prisluhniti človeku in iz izziva narediti priložnost je njena velika vrlina.

Kot marketinški strokovnjak in pisec besedil, pa vsaki besedi da posebno berljivost in moč. Njena velika strast so sloni, krave in banane. 

Če želite v življenju stopiti korak naprej, pa naj si bo to na poslovnem ali osebnem področju, je ona prava oseba za vaš napredek.

www.PorocniPlaner.com
Več iz te kategorije: « ŠRI LANKA
Vaše razmišljanje glede članka lahko podelite kot komentar - zgoraj.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij