ČAR SAMOZAVESTI (Susan Jeffers)

Če bi se vsak trenutek zavedali, da je naš čas omejen, bi verjetno več stvari poskusili, drznili bi si začeti in prenehali bi se obremenjevati s tem, kaj si drugi mislijo o nas. Če bi premagali strah pred začetkom in koncem, bi lahko prepoznali priložnosti in užili bogate sadove.

Knjigo čar samozavesti sem prvič prijela v roke že nekaj let nazaj. Poznaš rek, ko je učenec pripravljen, učitelj pride? Tudi zame je bil pravi čas za osebno rast in pravi čas, za prejemanje novih znanj. Veš kakšen je občutek, ko obstaneš na neki točki, s katere se ne premakneš in želiš v življenju nekaj spremeniti? Knjiga čar samozavesti je popolni vodnik do novega začetka in spodbuda za naprej.

Najpomembnejši razlog, zakaj večina ljudi ne naredi prvega koraka k svojim sanjam je strah. Avtorica v knjigi poda razloge in vzroke za strahove ter navodila, kako se po korakih znebiti strahu.

»Ko bi vedeli, da zmorete vse, kar se postavlja pred vas- česa bi se sploh še morali bati?«

Vse kar moraš storiti za zmanjšanje svojega strahu je, da bolj zaupaš svojim sposobnostim za ravnanje v vseh možnih okoliščinah in, da STORIŠ TISTO, ČESAR SE BOJIŠ!

Susan v knjigi navaja besednjak, ki lahko vsakomur od nas pomaga na poti od bolečine do moči:

BOLEČINA -->-->-->-->-->-->-->-- MOČ

Ne morem ----------------------------------- Nočem

Morala bi ------------------------------------- Lahko bi

Nisem jaz kriva ----------------------------- Povsem sem odgovorna

To je problem ------------------------------ To je priložnost

Nikoli nisem zadovoljna  ----------------- Hočem se učiti in rasti

Življenje je boj -----------------------------  Življenje je pustolovščina

Upam, da ----------------------------------- Vem, da

Ko bi le -------------------------------------- Naslednjič

Kaj naj storim? ---------------------------- Vem, da bom temu kos

To je grozno ------------------------------- To je poučna izkušnja.

Umetnost gledanja iz sončne strani ne pomeni ležati na plaži in čakati, da nam stvari padejo pred nas, ampak v vsaki stvari videti nekaj dobrega.  Statistično je ugotovljeno, da se 90% stvari, zaradi katerih smo zaskrbljeni nikoli ne zgodi. Nič ni samo po sebi realno ali nerealno: vse je odvisno od našega pogleda na določeno okoliščino. Realnost si ustvarjamo sami.

Knjiga nas uči, kako ravnati s tistimi ljudmi, ki smo jih prerastli. Spodbudno je, če imamo podporo močnih, motiviranih in inspirativnih ljudi, pa vendar je vsak izmed nas obkrožen tudi s šibkimi, zavrtimi in depresivnimi ljudmi.  Že samo zavedanje dejstva je ključ do rešitve, saj stvari, ko to doumemo poskrbijo same zase.

Knjiga Čar samozavesti nam daje priložnost, da razvijemo spretnosti, ki nam bodo v pomoč z življenjskimi izzivi. Tehnike, ki jih predstavlja, so preproste in učinkovite. Z njihovo uporabo lahko pridobite lastno notranjo moč in samozavest, spremembo negativnih miselnih in vedenjskih vzorcev, spoznanje načinov uporabe besed, ki vas iz položaja žrtve prestavljajo v položaj obvladovalca, pogled na življenje z drugega zornega kota, predvsem pa spoznanje lepote, ki jo prinaša zaupanje vase.

Meni je spremenila pogled na svet, želim si, da bi tudi vam. 

 

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Komentar:

Sabina Mojzeš Recek

Kot urednica spletnih portalov NajWellness.si in PorocniPlaner.com, je z vsebinami, ki lepo zaokrožajo tematiko vedno pripravljena na novosti.

Preučevanje budizma, ji daje inspiracijo in moč stopiti iz povprečja.

Prisluhniti človeku in iz izziva narediti priložnost je njena velika vrlina.

Kot marketinški strokovnjak in pisec besedil, pa vsaki besedi da posebno berljivost in moč. Njena velika strast so sloni, krave in banane. 

Če želite v življenju stopiti korak naprej, pa naj si bo to na poslovnem ali osebnem področju, je ona prava oseba za vaš napredek.

www.PorocniPlaner.com
Več iz te kategorije: Ustvarjam sanjsko leto 2017 »
Vaše razmišljanje glede članka lahko podelite kot komentar - zgoraj.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij