ZELIŠČA

ZELIŠČA

V gozdovih, ob potokih in na travnikih rastejo zelišča, ki so dragocena zaradi zdravilnih lastnosti. Prepoznaj, naberi in uporabljal zelišča vsakodnevno v svoji kuhinji.

Подробнее на сайте: https://plusconstruct.ruhttps://endconstruction.ru https://domobuilding.ruhttps://constructme.ruhttps://constructstroi.ru https://domconstructor.ru https://do-construction.ru https://sdelaietosam.ruhttps://smartesthouse.ruhttps://houseconstructor.ru
https://worknhouse.ru https://domenter.ru https://homestrong.ruhttps://svoiastroika.ru https://trueconstruction.ru

Pradomovini te izjemno zdravilne rastline sta Sredozemlje in južna Evropa. Danes ga največ pridelajo v Indiji, Rusiji in Severni Ameriki.

Poznanih je najmanj 30 različnih vrst peteršilja, za kulinariko in za zdravilstvo pa se uporabljajo tri vrste:

  • Gladkolistni peteršilj, ki je najbolj okusen in se uporablja v vse namene
  • Kodrastolistni peteršilj, ki se uporablja za dekoracijo in okrasitev jedi in
  • Koreninasti peteršilj, ki se uporablja kot zelenjava

Ime rastline izhaja iz arabske besede alkemelych (alkimija), pomeni pa »majhno magično«.  Plahtica je izjemno zdravilna rastlina. Kristalne kapljice, ki se nabirajo v nagubanih listih, so bile vrsto let sestavina mnogih skrivnih napitkov. V krščanskem svetu so plahtici dodali še ime »Marijin plašček«.

Rman je eno najstarejših zelišč ljudske medicine, za zdravljenje Ahila ga je uporabil zdravnik Kentaver Herion.  Spada v družino nebinovk in v naravi ga največkrat najdemo na travnikih, nasipih in gozdnih obronkih.  Stebla rmana so dolgo časa ljudje imeli za sveta, saj si z njimi druidski svečeniki v Evropi uravnavali vreme, Kitajci pa so z njimi napovedovali prihodnost.  Rastlina najprej požene liste in šele nato steblo, ki je gladko, žilavo in trdno.  Cvetovi rmana, ki so beli ali nežno rožnati se združeni v socvetju oblikujejo na vrhu stebla kot cvetni koški.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij