KAKO POJESTI PET OBROKOV DNEVNO

Počasi postaja to zame že cela nočna mora Priznam pač nimam izklesanega telesa in pravšnjo število kilogramov. Zase pravim, da je to baročno obarvana zunanjost le obramba za tiste, ki jih ne želim v življenju. Se naj kar odbijejo od tiste maščobice in adijo. Vem pa tudi, da ni to zdravo in že večkrat preizkusila pa vse že skoraj. Zadnja varianta je ravno zdravo prehranjevanje.

Poiščem človeka, ki mi bo malo pomagal. Kakšen napotek res prav pride, čeprav je zadeva preprosta, jaz osebno rabim nekoga, ki me bo malo pobrcal. No ja in veliko ljudi poznam, ki bi bili še veseli vseh brc. Ja najlažje je obupati in še kako fantastično je, ko že razmišljaš eh pa saj je brez veze in v inbox ti kot strela z jasnega prileti sporočilo. Ti to zmoreš. Veš da si že tričetrt čez, veš da je sedaj ključni trenutek, ko mnogi odnehajo. Gremo akcija. Zaploskaj si. Pripravi zabavo – pazi na zdrave prigrizke in izogibaj se alkoholu, ampak ja gremo op, op, op .. ste kdaj doživeli to? V tistem momentu, ko preberem to bi kar šla nekaj počet, samo zato, ker sporočilo daje to energijo.

Ena stvar, ki se jo učim že pol leta pa je 5 obrokov dnevno – najmanj. O moj bog sem si rekla prvič,pa to tak non stop ješ. In ja ni daleč od resnice. Ko mine ura po obroku že študiram kaj bo v naslednjem obroku. Pusti kalorije in ogljikove hidrate itd. meni se meša od tega ker moram skoraj že čarati, da spravim teh pet obrokov skupaj. Je res, da si zaradi tega ker ne uživam mesa otežujem zadevo, saj kos kruha in rezina salame je tudi vmesni obrok. Razmišljala sem o čarobni palčki, s katero bi naredila  le puf in evo ti malica, puf in lej kosilo. Ja bilo bi čudovito. Ampak tega ni. Treba se je skoncentrirati in začeti, lepo počasi na začetku. Prvi teden zadeva fenomenalno šiba. Drugi še tudi gre. V tretjem sem že naveličana enih in istih obrokov. V trgovino pošljem dragega po tofu. Cela znanost za njega – napiši mi sms kaj bi rada – pošljem: TOFU. Gre v trgovino in prvo prodajalko vpraša kje najde to-fu . Seveda se začne smejat in ko ga pospremi do police jo zasuje z vprašanji kaj to je, je sploh dobro. Ja postane zvezda dneva, ker je eden tistih, ki ga drage pošljejo po neznano stvar. To da ga prvič ne solim in ne začinim pustimo pri kraju, zato je tudi okus ter moj obraz primeren okusu. To ljudje jejo? Ha? Ok čas je, da stric google pove svoje. Ste kdaj vtipkali in iskali kakšen recept. Ni da ni. Na milijone stvari in jaz pozabim na sol in poper. Eksperimentiranje se splača in sedaj oba jeva tofu. On raje kakšen zrezek, ampak ''ni slabo'' je dober znak iz njegovih ust.

Počasi bo mimo prvi mesec. Sem se vedno držala pet obrokov? Ne – včasih jih je bilo šest včasih pa tudi kakšen manj. Ugotovila sem sledeče. Pet obrokov je super, ker dejansko ne občutiš lakote nikoli. Obroki se postopoma zmanjšajo in dejansko pojem manj kot prej. Posledica je pa takšna, da tudi moja baročna oblika počasi izgublja kakšen kilogram. Vsekakor ni bilo moj namen hujšanje, le želela sem preizkusiti teorijo, če lahko z redno in uravnoteženo prehrano res uredimo tudi svoje telo. No ja, če pa kej zbeži ven iz podkožja, se pa tudi nikakor ne branim. Bi se vi?

Moje priporočilo je, da tudi sami poskusite en mesec s takim načinom. In ne izgovor nimam časa je nepotreben. Sem uporabila vse kar je možno in vam povem, da se da vse urediti. Je pa res na vas odločitev in na vas, da naredite spremembo. Veliko pomaga tudi pomoč, sploh od začetka, ko dobiš odgovore na kakšno vprašanje, ki  je še tako laično. Lahko vam tudi sama priporočim kakšno dobro dušo, ki vam bo priskočila na pomoč – mene pa veste kje najdete.

 

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Komentar:

Sabina Zorenč

Včasih preveč iskreno, srčno bitje, ki prekipeva od ljubezni do rož, metuljev in mačk. Ja to bi lahko na kratko povedala o sebi. Poleg tega pa svoj delavnik preživem v izdelovanju nohtov in urejanju rok, ličenju in promociji naravne kozmetike. Vedno sem si želela svoje izkušnje in znanja deliti drugimi zato se ob spodbudi prijateljev lotevam prenekaterih projektov. Moj zadnji je ustanovitev društva <3 Društvo, ki bo most med vsemi, ki ne vedo kako in kaj v življenju, poslu s tistimi, ki to že dodobra obvladajo.

Najnovejši prispevki od Sabina Zorenč

Vaše razmišljanje glede članka lahko podelite kot komentar - zgoraj.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij