GOSPODINJA V NEBESIH NA POHORJU

Pravljična pohorska vasica, daleč od mestnega vrveža, pitna voda iz pipe, sveža hrana na vsakem koraku, dišeč vonj po pravkar pečenem kruhu, pregrešne dobrote iz babičine  kuhinje...

To je moj dom, to so moja nebesa na Pohorju. Tukaj živim, delam in pišem svojo zgodbo. Morda imam zgolj srečo. Morda je usoda tako hotela. Korajžno in rahlo naivno sem se podala na pot v nebesa na Pohorju pred petnajstimi leti, ko kmetija in jaz nisva imeli prav veliko skupnega. Prav v mladostniški radovednosti, neizkušenosti je bil zame čar. Ko sem spoznala mladega in ambicioznega kmeta je bil pred mano vseživljenjski izziv, za katerega nisem pravzaprav vedela v kaj se podajam.

Ni mi žal. Danes sem ponosna mlada gospodinja, ki zna samostojno speči orehovo potico in kruh v krušni peči. Kot mestno dekle nisem bila vešča kuharije, kaj šele peke kruha v krušni peči! Imam bogastvo, katerega se ne prisluži čez noč. Pripraviti svež obrok je ob preveč industrijski prehrani cenjeno kot še nikoli! Kot mlada gospodinja na kmetiji pa ne stojim zgolj za štedilnikom.

Spogledujem se s pametnim telefonom, računalnikom in sem predvsem glavni organizator dela. Vse pogosteje se dogaja, da moraš oceniti, kaj lahko prepustiš drugim in čemu si kos sam. Biti gospodar na svoji zemlji je prednost, ki jo mora znati izkoristiti vsaka podjetna ženska. Upam pa si trditi, da za vsako uspešno žensko stoji dragocen moški. Unovčiti svoje znanje tujih jezikov in prijazno postreči okusno kosilo gostom iz celega sveta, je naložba, ki se vrača s hvaležnimi in nasmejanimi obrazi turistov.

Če se ti gostje pismeno zahvalijo na svetovnem omrežju in delijo svoje izkušnje z drugimi, je trud poplačan.

 Marsikdo, ki je okusil kmetijstvo in turizem ve, koliko vztrajnosti in trdega dela je potrebnega za ugled v tej panogi.

 

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Komentar:

Barbara Štern

Barbara je mama, žena in mlada gospodinja na turistični kmetiji Pri Kovačniku. Ob prihodu vas bo pozdravila s toplim nasmehom, vam razkazala živali na kmetiji, zeliščni vrt in kuhinjo v kateri nastajajo domače dobrote, po receptih mame Angelce.

Preko spleta skrbi za marketinško podobo turistične kmetije, jo predstavlja na raznih prireditvah in sejmih, z veseljem pa poprime tudi za vsako delo, speče domači kruh in goste razvaja z domačo Pohorsko gibanico. Pišete ji lahko na info@kovacnik.com in na spletni strani www.kovacnik.com pogledate predstavitev njene družine in Turistične kmetije Kovačnik.

Najnovejši prispevki od Barbara Štern

Več iz te kategorije: « 7 MINI VRTOV KDO SE RAD SLADKA »
Vaše razmišljanje glede članka lahko podelite kot komentar - zgoraj.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij