7 MINI VRTOV

Tudi če živite v hiši z majhnim dvoriščem ali v stanovanju z balkonom, lahko vzgajate cvetje ali zelenjavo. Vse kar potrebujete so zabojniki, ki so primerne velikosti, zemljo in semena ali sadike. Če je okenska polica dovolj široka lahko svoj mini vrt postavite tudi na njo. V nadaljevanju poglej 11 inspiracijskih idej za vaš mini vrt.

1.Različne velikosti

mini vrt1

Za takšen vrt kot na fotografiji ne potrebujete tako velikega dvorišča. Kombinirajte različno velika korita in zabojnike v prostoru, ki ga imate na voljo.

2.Obešanke

mini vrt2

Če imate na tleh premalo prostora razmišljajte o vrtu na višini. Idealna rešitev za balkone so obešeni lonci, v katere lahko posadite zelišča, solato, redkvico ali celo bučke.

3.Plastenke

mini vrt3

Prazne plastenke nikar ne zavrzite, saj z malo domišljije lahko iz njih izdelate marsikaj uporabnega. V njih lahko gojite solato, zelišča, krešo… Na spletu je veliko idej, kako plastenke urediti tako, da vam zelenjavo ni potrebno zalivati, ampak da uredite namakalni sistem.

4.Visoke grede

mini vrt4

Visoko gredo lahko naredite sami. Iz desk naredite okvir, vanj nasujete zemljo in posadite rastline. Preprosto in lepega izgleda.

5.Češnjev paradižnik v loncu

mini vrt5

Paradižnik za svojo rast ne potrebuje veliko prostora. Dovolj je velik lonec, cvetlični ali pa od babice, v katerem je nekoč kuhala golaž ali obaro. Bodite pozorni na to, da bo sadika imela dovolj sonca in da ga boste redno zalivali.

6.Cvetlice v omari

mini vrt6

Če imate kos starega pohištva, ga prebarvajte v živo barvo in v predale posadite viseče rože. Zgornji del lahko uporabite kot odlagalno površino ali pa nanj položite cvetje ali zelišča v lončkih.

7.Pravljična ptičja kletka

mini vrt7

Uporabite ptičjo kletko in vanjo posadite viseča zelišča ali cvetlice. Kletko lahko dodatno okrasite s pisanimi trakovi ali bleščicami. Obesite jo na terasi ali balkonu kot vintage dekoracijo doma. 

 

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Komentar:

Sabina Mojzeš Recek

Kot urednica spletnih portalov NajWellness.si in PorocniPlaner.com, je z vsebinami, ki lepo zaokrožajo tematiko vedno pripravljena na novosti.

Preučevanje budizma, ji daje inspiracijo in moč stopiti iz povprečja.

Prisluhniti človeku in iz izziva narediti priložnost je njena velika vrlina.

Kot marketinški strokovnjak in pisec besedil, pa vsaki besedi da posebno berljivost in moč. Njena velika strast so sloni, krave in banane. 

Če želite v življenju stopiti korak naprej, pa naj si bo to na poslovnem ali osebnem področju, je ona prava oseba za vaš napredek.

www.PorocniPlaner.com
Več iz te kategorije: GOSPODINJA V NEBESIH NA POHORJU »
Vaše razmišljanje glede članka lahko podelite kot komentar - zgoraj.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij