SKRB ZASE

Ob prebiranju knjig se ponavadi zamislim in se ob pogledu na mojo knjižno polico spomnim vsebine. Pred dnevi mi je v roke prišla knjiga , mislim da z namenom. Govori o sprejemanju in dajanju. Govori o tem kako moramo najprej sebi dati in sebe razvajati, sebe nagraditi. Ker s tem ko poskrbimo zase, okolici sporočamo, da smo vredni razvajanja, pozornosti, časa, ljubezni, … In dejansko s tem okolici dajemo največ kar lahko – boljšega sebe.

Rada preizkušam takšne teze in odločila sem se, da bom postala poštena do sebe in si resnično omogočila vse kar lahko in kar si želim. Začnemo pri malih stvareh, ker ravno po Porsche 911 Carera rdeče barve z usnjeno notranjostjo pa res ne bom hitela. Najprej se zavestno osredotočim in popoldne sebi pripravim topli napitek (kave ne pijem), ki je ponavadi čaj ali kapučino. Prinesem v dnevno sobo in le opazujem. Pa prične dragi gledat in gleda in premika stvari. Pa le vpraša kaj zame pa nič? Ga pogledam in rečem: ''Zaželela sem si ga in sem vstala in si ga pripravila. Sebi!''. Najprej malo čudno pogleda in potem nadaljuje s svojimi opravili. In niti ni rekel, da če bi mu ga pripravila. Hm.. Zanimivo. Večkrat ponovim malenkosti čez dan. Samozavestno in jasno povem, da se tako jaz razvajam. Sama sebe.

Tudi kadar se pogovarjam s strankami, pazim na kakšen način in kaj povem. Poudarek dajem na razvajanje sebe in skrbi za sebe. Nobena ne oporeka. Vse se strinjajo. Nato vprašam kako gre to njim od rok. Nekatere blestijo, priznam. Vzamejo si dopoldne prosto, ko so otroci v šoli ali vrtcu in se odpravijo k frizerju, na masažo, na nohte v moj salon, nakupovanje… Vsaj enkrat mesečno se dobijo s prijateljicami in gredo na pijačo, v kino, v savno… Uau si rečem, kako sem pa jaz živela?!? Bolj ko se pogovarjam z njimi, bolj vidim, da sebi nisem posvečala sploh nobene pozornosti, ampak sem jo vedno ''zahtevala'' od drugih.

S uvajanjem majhnih korakov sem kmalu uvidela spremembe. Po kosilu skuha fant zase kavico in sprašuje mene kaj želim – čaj, zeleni čaj, z medom, kapučino. Hm…. še bolj zanimivo.

Ker sem energična in sem prava ''firbčna baba'' se gledam dosedanje življenje in zakaj do sedaj nisem niti pomislila na razvajanje same sebe. Kaj kmalu se ustavim in že je tu odgovor. Ko pogledam moji babici, mami. Ja to bo to. Vzorec je na dlani. Dati svoj čas in trenutke za družino, moža, otroke, starše… To je edino kar je ''potrebno'' v življenju. Pogledam še posledice. Možganska kap, rak, sladkorna, holesterol. Ker je tudi Louise Hay ena mojih najljubših pisateljic že listam po njeni knjigi Življenje je tvoje. In ugotovim, da vse te bolezni nakazujejo vse možno negativno v odnosi samega do sebe. Takoj si rečem ''STOP''. Tukaj se zaključi. Vztrajala bom tako dolgo ga bom ustvarila nov vzorec. Vzorec kjer bodo ženske poskrbele najprej zase in tako tudi okolici sporočile, da si zaslužijo in si bodo vzele čas za razvajanje.

Prav je, da si večkrat vzamemo čas in gremo le ženske na kakšen izlet, popijemo kakšno kavo ali pa preprosto si privoščimo sprehod ob klepetanju. Ker to potrebujemo in si to zaslužimo. Začela sem tudi z meditacijo, tako da moja naslednja naloga je še bolj poglobljeno sproščanje in posvečanje sebi.

Seveda to ne velja le za ženski spol, ampak za oba. Poudarjam, da si morata oba spola vzeti čas zase in za svoje razvajanje. Seveda pa je moškim to že skoraj prirojeno in si večkrat uresničijo kakšno željo ter delajo tisto kar jih veseli. Modro je, da se ženske v tem oziru zgledujemo po njih.

Komentar:

Sabina Zorenč

Včasih preveč iskreno, srčno bitje, ki prekipeva od ljubezni do rož, metuljev in mačk. Ja to bi lahko na kratko povedala o sebi. Poleg tega pa svoj delavnik preživem v izdelovanju nohtov in urejanju rok, ličenju in promociji naravne kozmetike. Vedno sem si želela svoje izkušnje in znanja deliti drugimi zato se ob spodbudi prijateljev lotevam prenekaterih projektov. Moj zadnji je ustanovitev društva <3 Društvo, ki bo most med vsemi, ki ne vedo kako in kaj v življenju, poslu s tistimi, ki to že dodobra obvladajo.

Najnovejši prispevki od Sabina Zorenč

Več iz te kategorije: « PREDMENSTRUALNI SINDROM KOLOSTRUM »
Vaše razmišljanje glede članka lahko podelite kot komentar - zgoraj.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij