CHI NEI TSANG - masaža trebuha

Chi nei tsang je masaža abdomena in notranjih organov. Starodavna metoda globinsko zdravi vitalne organe. Ljudje si pogosto ustvarimo energetske blokade notranjih organov, ki se poznajo kot vozlički in zatrdline v trebuhu. Chi nei tsang je metoda, stara več kot 5000 let, ki je bila sprva dostopna samo kitajskemu cesarju in plemstvu, dovoljenje za izvajanje pa so imeli samo taoisti, ki so razumeli delovanje narave, univerzuma in telesa. Masaža se je skozi čas prenašala iz roda v rod, mojster Mantak Chia jo je v 80-ih letih predstavil tudi zahodnemu svetu. Danes je sprejeta med mnogimi psihologi, fizioterapevti in zdravniki.

Večina ljudi pod vplivom stresa ima na področju trebuha zatrdline in vozličke. Chi nei tsang masaža deluje na fizičnem in energetskem nivoju in jih tako sprošča in očisti. Tako odstranimo vzrok težav, bolezni in njihove simptome.

Kako Chi nei tsang deluje

Življenjska energija- Chi se po telesu pretaka po notranjih energijskih kanalih- meridijanih, po živčnem sistemu, limfi in krvnem obtoku. To so glavni sistemu, ki kontrolirajo delovanje telesa, se koncentrirajo in križajo v abdomnu. Ravno zato je abdomen izjemno pomemben za zdravje celotnega organizma.

V primeru motenega oziroma onemogočenega pretoka energije se sčasoma pojavijo energetske blokade, le te se na to opazijo kot fizične blokade (bolečine, napetosti, utrujenost, zatrdline, težave z organi,…), ki nazadnje vodijo v bolezen.

Kitajski sistem petih elementov ponazarja, da lahko slab pretok življenjske energije do ledvic povzroči utrujenost, bolezni ušes, spolnih organov, zobovja, visok krvni pritisk,…Dober pretok do ledvic pa omogoči normalno delovanje vseh povezanih organov, nam daje ustvarjalnost, moč, voljo, ambicije in občutek mirnosti.

chi nei tsang2

 

Z masažo Chi Nei Tsang lahko obravnavamo:

 • emocionalne probleme (nervoza, skrb, jeza,…),
 • menstrualne in menopavzalne težave,
 • bolečine v sklepih, odrevenelost,
 • težave z ledvicami in nadledvičnimi žlezami (ledvični kamni,…)
 • nespečnost in utrujenost,
 • probleme s kožo )akne, celulitis),
 • prebavne težave (zaprtost, diareja, izguba apetita),
 • črevesne težave (debelo črevo, tanko črevo, dvanajsternik).


 Koristi:

 • pozitivna čustva (moč, mirnost, ljubezen),
 • nemoten pretok energije
 • povečana energija in samospoštovanje.
 
Chi nei tsang masaža je učinkovita kot preventiva proti boleznim, saj krepi celoten organizem in izboljša posameznikovo počutje. S kombinacijo ostalih tehnik se lahko odpravi tudi potreba po operaciji.
Taoisti so Chi nei tsang uporabljali za razstrupljanje, prečiščevanje in krepitev telesa. Tako Chi nei tsang masaža še danes predstavlja najbolj naraven in učinkovit pristop pri odpravljanju stresa in zdravstvenih težav.
 
Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Komentar:

Dušan Donko

že vrsto let poučuje široko paleto veščin iz zbirke daoistične metafizike; Klasični Feng Shui, Bazi astrologijo, Yijing, Branje obraza, Qigong, Wudang taiji, kitajsko jogo Dao yin, nego spolne energije, meditacijo, dao samozdravljenja in zdravilne prehrane. 

Predsednik društva za krepitev telesa, uma in duha Taoin in Slovenskega taoističnega društva Taoas je diplomant Mastery Academy of Chinese Metaphysics ter učenec Velikega mojstra Wudang kung fuja, You Xuandeja iz Kitajske. Skozi program »Šole Življenja in Večne Mladosti« izobražuje posameznike, ki želijo spoznati bodisi dao modrosti o naravnih zakonih, bodisi dopolniti življenjsko moč, zdravje ali duhovno vitalnost.

www.taosvet.si/
Več iz te kategorije: « AJURVEDSKI ČAJI ČAKRE »
Vaše razmišljanje glede članka lahko podelite kot komentar - zgoraj.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij