AYURVEDA

AYURVEDA

Ajurveda je sistem tradicionalne medicine. Izvira iz Indije, prav tako pa se izvaja v drugih delih sveta kot oblika alternativne medicine zdravilstva.

Подробнее на сайте: https://python-scripts.comhttp://python-3.ruhttp://hightechcomp.ruhttp://live-code.ru http://gromder.nethttp://codingway.ru http://run-pc.ruhttp://hardcomputer.ruhttp://computermonster.ruhttp://pro-java.ruhttp://build-biz.ruhttp://collect-computer.ru https://themes-wp.org
http://collect-pc.ru
http://pythonlearn.ru

Beseda čakra izvira iz sankrstskega jezika in pomeni kolo ali vreteno.  Čakre so energetska središča oziroma središča zvesti v človekovem telesu in  jih označujemo tudi kot središča moči, ki pomagajo pri povezovanju z univerzalno energijo »či« (chi).

Chi nei tsang je masaža abdomena in notranjih organov. Starodavna metoda globinsko zdravi vitalne organe. Ljudje si pogosto ustvarimo energetske blokade notranjih organov, ki se poznajo kot vozlički in zatrdline v trebuhu. Chi nei tsang je metoda, stara več kot 5000 let, ki je bila sprva dostopna samo kitajskemu cesarju in plemstvu, dovoljenje za izvajanje pa so imeli samo taoisti, ki so razumeli delovanje narave, univerzuma in telesa. Masaža se je skozi čas prenašala iz roda v rod, mojster Mantak Chia jo je v 80-ih letih predstavil tudi zahodnemu svetu. Danes je sprejeta med mnogimi psihologi, fizioterapevti in zdravniki.

V ajurvedi lahko človeka na podlagi njegovih značilnosti opredelimo v določeno došo.  Pogosto imamo vse tri doše, vendar je ena od le teh primarna. Doše so kot osnovni značaji, ki posameznika oblikujejo kot unikatno osebo na duhovni, mentalni in fizični ravni. Doše so imenovane kot Vata, Pitta in Kapha. Za dobro počutje morajo biti doše uravnovešene, še posebno doša, ki pri nas prevladuje.  K uravnovešenju lahko pripomoremo tudi s čaji.

Iskalnik VSEBIN

Kategorije ponudnikov

Delite povezavo

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

NajWellness e-Novičke

Prijavite se na NajWellness e-novice in prejmite BREZPLAČNO e-knjigo s pozitivnimi zgodbami.
captcha 

Prispevajte

Spletni stran NajWellness.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij